To nye artister klare!

Katzenjammer og Annette Larsson klare for årets festival!
Hjem » RootsNews » To nye artister klare!

Balkan, country, folk, rock og pop – alt dette får du av Katzenjammer og Annette Larsson når de besøker Eikerapen Roots Festival til sommeren! To virkelig musikalske godteposer der altså!

Katzenjammer

Over 3 år har gått siden Katzenjammer ga ut sin siste langspiller. Siden den gang har de gått gjentatte seiersganger på flere kontinenter. Utsolgte turnéer i Tyskland, Be-Ne-Lux, Storbritannia og USA. De har solgt til gull i Tyskland og spilt live på radio og TV over hele Europa. I januar 2015 kom endelig det nye albumet «Rockland», produsert av Victor van Vugt (Nick Cave, PJ Harvey, Beth Orton m.fl.) og bandet turnerer nå land og strand rundt med det nye materialet.

Hundrevis av konserter rundt i verden har gjort Anne Marit, Marianne, Turid og Solveig til et veloljet live-damplokomotiv, som koster seg gjennom et utall av instrumenter, stilarter og påvirkninger, titt og ofte i en og samme låt. Anført av den enorme balalaika-bassen Akerø (ja, han er oppkalt etter Dan Børge) teller instrument-parken oppunder tretti forskjellige ting og tang med strenger, belger, bjeller og bøtter, og ofte er flere av dem i sving enn det er jenter på scenen. Anne Marits samtidige turnering av klokke-, munn- og trekkspill er alene verdt billettprisen. Katzenjammers forrige langspiller “A Kiss Before You Go” solgte til gull, 100 000 fysiske enheter, i Tyskland, og totalt rundt 200 000 på verdensbasis. Den ble nominert til den tyske Grammy-prisen Echo Awards i kategorien “Best International Pop / Rock Group”, og nådde også topp ti i Norge.

Katzenjammer nettside

Musikk

Annette Larsson

Den lille damen med den store stemmen, de knallblå øynene, og det blonde lange håret som beveger seg i takt med musikken. Men hvem er hun egentlig?

Annette Larsson er en artist fra Sørlandet, nærmere bestemt Sordal i Setesdal, og har vokst opp med god, tradisjonell country og folkemusikk. Hun har opptrådt på en rekke country og blues festivaler deriblandt kan nevnes Ose Countryfestival, Skjåk Countryfestival, Silkeborg Festival og Sommer På Torvet i Kristiansand. I tillegg har hun varmet opp for bl.a. Kim Larsen, Willie Nelson, Smokey, Carlene Carter, Hellbillies, DDE.

28. mai 2014 kom debutalbumet «Leave Me Behind» som inneholder låter innenfor sjangeren country/pop/blues. Albumet er produsert av Asbjørn Nordgaard, og utgitt på eget label; AA Produksjon. Åtte av låtene er originallåter som hun har fått fra låtskrivere som har har skrevet flere hits for blant annet artister som Gretchen Wilson, Martina McBride, George Strait og Big & Rich for å nevne noen. På Eikerapen Roots Festival får du høre henne fremføre plata samt et knippe kjente låter i samme sjanger.

Annette Larsson musikk