Bare Egil Band

Hjem » RootsNews » Bare Egil Band

Bare Egil Band slo gjennom med et brak i 1996 med debutplata Absolutt ikke. Med singlene Tagging og Sko, og evige suksesser som ArneSpeider’n og Asfalt solgte den raskt til gullplate og har blitt en slags moderne klassiker, som stadig rekrutterer nye fans i alle aldersgrupper. ”Bandet” tok seg en god pause etter dette, men har fra 2007 levert en lang rekke plater med bl.a. plateserien Norge på kryss og tvers vol. 1-3 med lokale sanger skrever til hver konsert bandet spiller. Denne prosessen ble fint fanget på NRKs TV-serie Bare Egil fra 2011, som dokumenterte bandets opptredener land og strand rundt mens Egil lager en ny sang til hvert sted og opplever nokså mye pussige greier.

Bare Egil Band forefinnes i en lang rekke varianter. I utgangspunktet er Bare Egil Band bare Egil med kassegitar, men det hender at han har med seg et fullt backingband, som oftest bestående av hele eller mesteparten av El Cuero. Da skal det egentlig hete ”Ikke Bare Bare Egil Band Band”, men det hender at de slurver med navnedistinksjonene. Egil har også en meget populær barneforestilling sammen med sin gode venn og kollega Aslag Guttormsgaard under navnet “Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow”.

Egil sjøl er også kjent for de brede lag for hyppige opptredener på Brille og Nytt på nytt på TV. Han dukker også av og til opp som skuespiller i ymse sammenhenger, bl.a. i en liten pølsespisende opptreden i Side om side og spiller også i Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Black Debbath og Thulsa Doom.

Gled dere og stålsett dere for galskap, satire og samfunnsrefs av ypperste sort!

Bare Egil Band nettside og musikk