Første helgen i august
Siste Nyheter
Følg oss på Fjesbok

Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars

Den gospelinspirerte roots-musikken har ikke hatt et sterkt fotfeste i Norge. Dette er egentlig rart, for temaene som Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars leker med er sterkt forankret i den pietistiske arven i vår region. Det er arvesynd og fortvilelse, mørke og desperasjon. Men glimt av håp, og forsoning gjennom tro.

Gospel betyr ”gode nyheter”, at bandet endelig finner veien tilbake til Eikerapen er en god nyhet vi har ventet på.

I november 2016 slapp bandet albumet, «Gospel For Non-Believers». Spillegleden vi kjenner fra konsertopplevelser med gjengen er tydelig i det lune, direkte lydbildet. Med drevne musikere og klokkeklar koring loser Larsen oss gjennom sin musikalske sjelesorg

Olav Larsen kaller seg selv en country-puritaner. Han har en rett fram tilnærming, og en dyp respekt for sine forgjengere. I låten hører vi ekko fra Appalachia og de kosmiske rebellene på 1960 og 70-tallet.

Som albumtittelen beskriver tar Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars for seg sjangeren fra et ikke-religiøst ståsted. Sekulær gospel er likevel ingen motsetning. Troen på Jesus og djevelen som mytologiske figurer er der selv om gudstroen er fraværende. Og selv hedninger kan bli salige.

Nytt album ute:
https://olavlarsen.hearnow.com/

«Min påstand er enkel og grei; det er ingen andre som en gang er i nærheten av å lage slik musikk som Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars i Norge»

Dust of Daylight
«Dette er rett og slett et sterkt og altoppslukende album som tar lytteren med inn i tvil, håp og forundring, sang og hallelujah. Eller skal vi si «Hallelolav»? Neida. Det sier vi ikke. Olav Larsen har en fantastisk sterk stemme som hele tiden har blikket på ballen og hjertet i drakta. Det er troverdig, ektefølt og vakkert»

The Wilhelmsens
«Dette er rett og slett gripande vakker musikk. Sterkt og godt blueshandverk kopla med lågmælte energiske rytmar og gjennomført harmonisk samsong. Musikken, songen og tekstane framkallar eit dobbelteksponert bilete av deltablues og gospel og jærske sletter og steingardar. Av svevande svaler og rytmisk kraft som eit morgontog på Jærbanen. Av og til ser eg for meg ein dunkel bar i ein by eg har gløymt namnet på og av og til ser eg eit bedehus ein mørk kveld der det einaste lyset du kan skimta i dei små vindaugo er røysta til Anita Bekkeheien. Å syngja gospel er å framføra sjela si historie.»

Helge Torvund
«Olav Larsen er av Norges aller mest troverdige countrysangere, og med «My old friend Jesus» treffer han planken klokkerent med en sang som veldig fort kunne tippet over parodien. En av Johnny Cashs mest kjente gospelalbum het «A believer sings the thruth». Mitt forslag er at neste plate med Olav Larsen & The Albama Rodeo Stars bør hete «A sinner sings the thruth».»

Levi Henriksen
«Nordjæren er den fortapte countrygospelens mørke fastland. Larsen er av dens fremste predikanter, båret fram av sine falne engler og felespilleren fra der nede»
Stavanger Aftenblad – http://www.aftenbladet.no/…/Olav-Larsen-Salige-er-de-som-hu…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA