Første helgen i august
Siste Nyheter
Følg oss på Fjesbok

Steinar Albrigtsen – «Fra A til Nå» – Featuring Monika Nordli

30 år på veien kan virke som en evighet, men for artisten Steinar Albrigtsen er den musikalske reisa en lidenskap han ikke kan være foruten. Kompromissløs, engasjert, dedikert og med en unik evne til å la både gitar og stemme trollbinde publikum.

Mange kjenner han som «Mannen som satte countrymusikken på Norgeskartet», da han vant Spellemannspris for sitt debutalbum «Alone too long» i 1990. Albrigtsen sin forkjærlighet for country, startet etter at han kom over kassetten «White man sings the blues», av hans store idol Merle Hagard. I denne perioden var nok Albrigtsen mer kjent i Nord-Norge, under pseudonymet «Stoney Albright». Ifølge artisten ble publikum skuffet, da de etter å ha lest plakaten fant ut at den blinde, tannløse bluesartisten fra Amerika, faktisk var en ung, fremadstormende artist, med alle tennene i behold, og i tillegg bodde han i Tromsø. Albrigtsen fortsatte sin karriere med fremadstormende skritt. Debutalbumet solgte 180.000 eksemplar, og hele Norge hadde øynene på denne mørke nordlendingen, med denne silkemyke stemmen.

Nå 25 år etter, vil noen gjenkjenne ham med låten «She belongs to the rain», noen vil kjenne ham for samarbeidet med Jørn Hoel og «Get together», kanskje var «Beaches of Rio» med Tom Pachecho en favoritt. 16 plateutgivelser har det blitt, og sjangrene spenner seg fra country, blues, rockabilly, jazz, til singer-songwriter.

Av musikalske høydepunkt gjennom karrieren, sier Albrigtsen at opptredenen med Johnny Cash på Norwegian Wood, gjorde et uforglemmelig inntrykk (1992). Han varmet også opp for selveste Merle Hagard i USA, spilte inn plate med Tony Levin (Peter Gabriel), Levon Helm (The Band), John Sebastian (Lovin` Spoonful) og Rick Danko (The Band), for å nevne noen. Albrigtsen har aldri latt seg forføre av moteblaff eller søken etter kjendisstatus. Da plateselskap og promotører rådet ham til å rendyrke en musikalsk linje, satte nordlendingen foten ned. Han ønsket bare å formidle sin kreative skaperkraft og være tro i sitt musikalske engasjement. Gjennom alle årene i bransjen har møte med publikum vært det viktigste for ham.

Ekteparet Nordli/Albrigtsen møttes i studio høsten 2007, for innspillingen av duetten «A million stars». Samme år ble den utgitt på plata «Moment of peace». De to artistene utviklet et musikalsk samarbeid med påfølgende turneer i Norge. I 2011 gav de ut sine første soloalbum på norsk, «Fotfeste» og «Bilda fra ei anna tid». Platelanseringene førte til en ny norgesturné med tittelen «Dobbelt Norsk». Turneen høstet svært god kritikk fra publikum og journalister, og oppfordringer om å utgi en felles plate, satte spor. Etter at de giftet seg 31.08.13, bestemte de seg for å gå litt utradisjonelt frem. I stedet for bryllupsreise, dro ekteparet i studio. Utstyrt med penn og papir, og hver sin gitar, trillet låtene frem. Dette resulterte i plata «Sjelevenn» som ble gitt ut høsten 2014.

Høsten 2015 gav Albrigtsen ut sin 25 års jubileumsplate «The Sailor». Albrigtsen betrakter dette albumet som en feiring av den musikalske reisa han fortsatt er på. «The Sailor» er en hyllest til publikum og låtene er håndplukket fra tidligere back kataloger, til nyskrevet materiale. Albrigtsen tar deg med tilbake, men han inviterer deg også med videre.

Live presenterer artistene en variert, musikalsk blanding av Albrigtsens største hits, ispedd nye låter fra Nordli. Med seg har de produsenten og gitaristen Ernst Nikolaisen, som er kjent fra musikalske samarbeid med artister som Jørn Hoel, Hilde Heltberg, Paal Flaata og Hellbillies. Det serveres både blues, country og singer-songwriter låter. Tilsett en porsjon Nordnorsk humor, litt lun melankoli, så har du oppskriften på en trivelig aften.