Første helgen i august
Siste Nyheter
Følg oss på Fjesbok

4 Weel Dryve

På Festivalens 15 års jubileum i august er det nesten som å komme hjem for disse guttene.
De skal i tillegg åpne festivalen med låvefest på torsdag 2/8. Fy søren som vi gleder oss!

Billetter kan først kjøpes fra 14/4 på tickemaster.no og det er KUN 130 billetter til salgs.

4 Weel Dryve er et av vår generasjons nye countryrockband fra Vest-Agder. Bandet ble startet allerede i 2006 og har siden da spilt på på alt fra puber til de viktigste og største scenene i regionen. I 2011 ble den egenproduserte singelen «Heile Livet» sluppet. Singelen ble spilt på flere radiostasjoner og skapte stor begeistring fra publikum. Bandets lydbilde er sterkt inspirert av amerikanske og norske countryrock artister, men gjør sin egen tolkning av dette lydbildet.

Våren 2015 startet arbeidet med bandets debutalbum. En rekke låter på dialekt ble skrevet og klargjort. Ved en tilfeldighet fikk Skjalg Mikalsen Raaen hørt noen av låtene som var innspilt som demoer, noe som førte til at han som produsent ville samarbeide med bandet. Skjalg er mest kjent som leadgitarist i Åge Aleksandersen og Sambandet og har jobbet med en rekke kjente artister – blant annet Ida Jenshus, Tone Damli Aaberge, Sie Gubba og Bjarne Brøndbo. Målet var å lage ei annerledes countryrockplate på norsk og skape en egen identitet. Platen som har fått tittelen «4WD» slippes i april 2016 og vil være en plate med egenskrevne tekster og melodier. Platen er mixet av Skjalg Mikalsen Raaen i Strengeleik studio i Trondheim, men er hovedsakelig spilt inn i LL Studio i Mandal.

Bandet slapp også en musikkvideo til låten «Bryllaupsvise fra Åseral» i januar 2016.

Et ofte stilt spørsmål: Er bandnavnet skrevet feil? Da bandet ble startet og bandnavn skulle finnes, syntes vi det var en god ide å skrive navnet på en annerledes måte. Derav stavemåten.

Hvem er 4 Weel Dryve?

Andreas Ougland – Vokal
Christian Seneger – Trommer og perkusjon
Erik Røysland – Leadgitarer
Harald Leland – Akustisk gitar og kor
Glenn Håland – Bass
Tor Arve Barøy – Steel, mandolin, gitar og kor