Første helgen i august
Siste Nyheter
Følg oss på Fjesbok

Våverk gjenoppstår på Eikerapen Roots Festival`s Gardsfest

Under Gardsfesten på torsdag første helgen i august er Eikerapen Roots Festival stolte over å kunne gjenoppstå i ny drakt i takt med at Våverk gjenoppstår som band. De vil ta oss med på en reise fra den spede oppstarten av Våverk frem til ca -95.

Torsdagens låvefest som setter startskuddet for de over 18. Låvefesten har i alle år vært utrolig populær på Eikerapen. Den har stort sett fremstått som utsolgt og kø for å komme inn.
Festivalsjef Sonja Brynjulfsen ser for seg at det blir fullt hus på Eikerapen av Setesdøler som husker Våverk og ikke minst de som bare har hørt om dem.

Våverk har siden starten i 1982 (til 1995), hatt sine røtter i Setesdal, de rent fysiske hvertfall.
De andre røttene, derimot, eller kanskje vi heller skal si det musikalske jordsmonnet, er umiskjennelig og definitivt av saftig amerikansk konsistens. Og denne amerikanske countryrock-grøden omgjør Våverk i sin ånd og til sitt vesen og fremfører den med så mye spilleglede, farverikdom og dugelighet, at du føler kroppen blir lissom full av de koseligste termittmaur og sjelen blir ei tønne honning i sommersol, når du opplever dem. Med disse salige ord fra Knut Holt i friskt minne, har nå Våverk gjenoppstått med to deler Setesdal og to deler Kristiansand.

Åsmund Åmli på vokal (fra Åsmund Åmli Band og Gama med Åsmund)
Ivar Olav Hovet på trommer (fra Setesdal Roots Band og Anette Larsson)
Jan Ove Johansen på gitar (fra Gledeskompaniet, Gunslingers, Sugarbrand, Lene Tønnessen mm)
Jim I Johansen på bass (fra Gledeskompaniet, Heartland og Rubbel og Beat)

Disse karene rir igjen, og er klar for gjennopplivingskonsert på Eikerapen Roots Festival 2019.

«Så gå hen å lytt til Våverk, medmenneske, – og du vil forlenge livet med to somre, minst» (sitert Knut Holt)