Første helgen i august
Siste Nyheter

Siste Nyheter

Følg oss på Fjesbok

Hanne Sørvaag

Hanne Sørvaag er en ettertraktet låtskriver og artist av internasjonalt kaliber, som debuterte som artist i 2002 med albumet “You Know Me” under artistnavnet Paris, og hadde flere tungt roterende singler på norsk radio.

– Det mest inspirerende og mystiske emnet er kjærligheten. Gjerne med melankoli, men alltid med håpet bevart, har Sørvaag sagt om inspirasjon til låtene hun skriver. Den Universal Music Publishing-signerte artisten har skrevet låter som har herjet på hitlistene i både Europa, USA, Australia og Japan, og i 2006 ble en av låtene hennes brukt i finalen av American Idol, noe som igjen resulterte i en 2. plass på Billboards singelliste.

Hannes første nr. 1-plassering på norske hitlister var med “Brief and Beautiful”, sunget av Maria Arredondo i 2007. I 2010 ble hun historisk da hun som første kvinne hadde med hele 2 låter i den internasjonale finalen av Eurovision Song Contest; “My Heart is Yours” med Didrik Solli-Tangen for Norge, og “Shine” for Georgia. Hanne har deltatt i MGP som låtskriver flere ganger, men i 2011 også som artist med den egenskrevne «You’re Like A Melody»

Etter dette fulgte hun opp med albumet «Cover Me», hennes egne tolkninger av låter hun har skrevet for andre, countryplata «All Is Forgiven» som er skrevet i Nashville, og juleplata «Christmas Lights», som hun fortsatt reiser på juleturné med. Hanne skriver rundt 200 sanger i året, noe blant andre den amerikanske r’n’b-stjernen Shontelle har nytt godt av på sin seneste plate.

I 2018 kom Hannes første norskspråklige album ut, «Som om me hørte samen», og høsten 2019 var hun å se på Stjernekamp (NRK1). I 2020 skal hun på norgesturne med konsertforestillingen «Meg og Dolly», som er Hannes egen hyllest til favoritten og inspirasjonskilden Dolly Parton.