Første helgen i august
Siste Nyheter

Siste Nyheter

Følg oss på Fjesbok

STAUT

Staut slapp albumet Makalaus, og det til fantastiske kritikker. Dagbladet var en av de som atter en gang trillet terningen til en femmer, samtidig som de slo fast at dette er «Springsteen på valdresmål» og albumet er «En festblankett fra dalens beste musikalske ambassadører.» (https://www.dagbladet.no/kultur/springsteen-pa-valdresmal/70614778

Kort tid etter, gjennomførte Staut et fyrverkeri av en slippkonsert på Sentrum Scene, samtidig som singelen «Leika Like Ved» lå pent i høyeste mulige rotasjon på NRK P1.

Nå har Staut den store gleden av å annonsere ytterligere hele 32 konserter rundt om i Norge.

Om albumet «Makalaus»: 
«Makalaus er en fjelltopp som ligger på grensa mellom Nord-Aurdal og Sør-Aurdal i den sørlige delen av Valdres. Turen opp dit  er verken lang eller krevende men når man er oppe møtes man av en panoramautsikt som i alle himmelretninger er makeløs – på sin måte. 
Det er denne utsikten vi i STAUT vil vise folket når vi nå gir ut vårt sjette album. Vi håper å ta folket med på en musikalsk topptur som ikke er for lang og krevende men som likevel gir en vidstrakt panoramautsikt inn i vårt landskap av ord og toner. Her vil du finne ville, rytmiske stryk, stille tjern med vare toner, melankolske, mollstemte  solnedganger og et yrende dyreliv med dansende tiur i yppig lek, en lyrisk rev som muligens lurer deg første gang du hører den – og kanskje, om du lytter nøye, kan du høre ei klok ugle som uler langt inne i skogene», forteller låtskriver Ørnulf Juvkam Dyve.

Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger.
Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, en solid rekke radiolistinger, og ikke minst: kvalitet hele veien.

Staut er:
Gaute Lein
Asle Tronrud
Ørnulf Juvkam Dyve
Dag Arve Sandnes
Frode Flatland
Torgeir Bolstad