Første helgen i august
Siste Nyheter

Siste Nyheter

Følg oss på Fjesbok

Trond Granlund

«Et av de rareste paradoksene i moderne norsk musikkhistorie er at Trond Granlund gikk fra å være storselger til å bli en slags kulthelt da han begynte å lage virkelig gode plater» (Dagsavisen, 2012)

Trond Granlund har de siste åra rukket å feire både 50-årsjubileum som konsertartist og 40- årsjubileum som plateartist. På første halvdel av 1970-tallet gjorde Granlund karriere som rockesanger, før han på 80-tallet gikk over til mer pop-influert materiale, og fikk hits som Give Me Time og Eloise i 1980, og Girl 16 og Julia, Julia i 1981. For albumet Pleasant Surprise (1981) fikk han Spellemannprisen, og også Stay The Night (1982) og Driftin‘ (1983) solgte meget bra.

For å markere at det var 100 år siden lyrikeren og poeten Hans Børli ble født, ble det høsten 2018 fremført et knippe av Børlis dikt i toner og ord på Bryggerhuset i Halden.

Disse sangene med melodi av Terje Norum har blitt til en ny plate, Skogslusken, som er kommet ut i 2020.

Kombinasjonen av kreative musikere i studio, Anders Engen som produsent og Mike Hartung, har gjort at dette kanskje har blitt Granlunds beste plateinnspilling noensinne.

Trond har med seg disse musikerne:
Jan Arild Moe: Kontrabass
Gjermund Kolltveit: Fele, Mandolin og Trekkspill Bjarne Ormestad: Trommer