The Irish Vikings

Som en opplevelse for publikum har de turnert Norge og Nord Europa de siste 12 årene til festival arrangørers,klubbarrangører og publikums hemningsløse applaus.
Hjem » RootsNews » The Irish Vikings

The Irish Vikings på Eikerapen Arena OBS: Tidspunkt kan endres.»

Irsk folkemusikk med en tvist. Disse gutta kan underholdning. Er du opplagt til høyt tempo, ja da må du ikke gå glipp av denne helga. Det tar ei uke før du lander igjen…» (Haugesunds Avis, mai 2009)


Dette er en av anmeldelsene etter en konsert med kult bandet
The Irish Vikings.
Som en opplevelse for publikum har de turnert Norge og Nord Europa de siste 12 årene til festival arrangørers,klubbarrangører og publikums hemningsløse applaus.
Profilerte musikere fra Irland,Finnland,Nederland,England og Norge har levert tradisjonelle irske og selvlagde slagere i sin egen rockedrakt, iført kilter og levert med masse humor og skjegg.
De spillte live på NRK inlands scenen I 2017, men av ideologiske grunner gir ikke gutta intervjuer.Dette har betalt seg I en verden styrt av kommers , og store arrangører klinker til og kjører underground Vikingrock som headliner på store profilerte arrangements.
For tre år siden spillte de inn sin første single, og I 2017 og -18 kom det en single til og en EP, `Under the Kilt` som er å finne på alle digitale plattformer.
Alt er spillt inn live, og I 2020 kommer det flere innspillinger fra det som har vokst til å bli ett av Norges morsomste liveband.
Øyvind Nordbys karismatiske framtreden og rå vokal guider publikum gjennom et folkrock landskap som blir tonesatt av superstjerner som
Multi instrumentalist Ruben Wijga og den levende gitar legenden
Biffen Bjørndal.
Metalltrommis Jelte Muis og en av norges tyngste bassister Jo Torgar Guttu holder grooven I et svett show som setter spor I sarte sjeler.
`Dette var innertier og sabla morsomt` (Finnsnes I Fest 2018)

Standardbilde
Ingvald Ingebretsen
Artikler: 24