Egil Skram

Hjem » RootsNews » Egil Skram

Selv om Egil Skram debuterte i en alder av 38 år, er han er erfaren musiker med nærmere tusen konserter i ryggsekken. Allerede som 17-åring busset han rundt i Agderfylkene med PA-anlegget på slep og spilte på steder han ikke var gammel nok til å komme inn.

Som 23 åring ble han nær drept i en vogntogulykke og legene dømte ham til et liv i rullestol. Men skjebnen ville det annerledes: Femten år senere, hvorav to år i fengsel og tre år på rehab, står han nå fjellstøtt og forteller historier musikknorge ikke har hørt maken til på lenge. Mange av låtene fra The Lawmen are Coming fungerte som lydspor til dramaserien Hjem som gikk sin seiersgang på Nrk 1 i vinteren 2012/ 2013.

Geir Hovensjø i Østlendingen ga plata en femmer og skrev bl.a «Roots av høy klasse». Firdaposten kastet også terning 5 og mener det er den beste norske countryplata siden Steinar Albrigtsens Alone Too Long (1990). Skram er en stor opplevelse live, og konserten han hadde på musikkbransjetreffet Sørveiv i Kristiansand i november 2013 var en opplevelse av de sjeldne.