Geoff Berner

Hjem » RootsNews » Geoff Berner

Geoff Berner er en kanadisk singer-songwriter som spiller en helt spesiell versjon av klezmer musikk med trekkspill og særegne tekster og vokal og artisten har nytt stor suksess i Norge, etter han fikk jobben som oppvarmer for Kaizers Orchestra, og har spilt inn liveplaten «Live in Oslo».

Komposisjonene hans er fulle av mørk humor, kjærlighet, alkohol og litt politikk.  ”Fleire og fleire tilhøyrarar strøymde til etterkvart som dei politisk ukorrekte vitsane om alt frå homofile til høgreoriente grupperingar blei akkompagnert av ein særeigen behandling av trekkspel-instrumentet” står det i oppsummeringen på nettsidene til Vossa Jazz etter konserten hans i 2009.

Debutalbumet We Shall Not Flag or Fail, We Shall Go On to the End (2003) inneholder bemerkelsesverdige sanger som «Clown and Bard», «Iron Grey», og «Maginot Line». I 2005 ga Berner ut sitt andre studioalbum, Whiskey Rabbi, på Black Hen Records. Han fikk hjelp fra Diona Davies på fiolin og Wayne Adams på perkusjon. Begge deltok på Berners Europaturné.

Berner ble med på Kaizers Orchestras Europaturné i forbindelse med utgivelsen av Maestro, som oppvarmer. Han varmet også opp for Kaizers Orchestra i forbindelse med deres Grand Finale Tour.

Så ta vel i mot Whiskey-rabbien når han igjen returnerer til Norge med galskapen sin!

Artistens hjemmeside og musikk