Mannen med den fløyelsmyke stemmen!

Thomas Dybdahl med band er klar for Eikerapen Roots Festival 2014
Hjem » RootsNews » Mannen med den fløyelsmyke stemmen!

Etter tre års ventetid var det høsten 2013 endelig klart for et nytt studioalbum fra Thomas Dybdahl. Albumet har fått tittelen «What´s Left Is Forever» og musikalsk peker det mot et vestkystinspiriert og enda mer melodiøst lydbilde enn på sine forrige album og med seg denne gangen har Thomas hatt fantastiske studiomusikere som tidligere har jobbet med bl.a Bob Dylan, Alison Krauss/Robert Plant.

«Da arbeidet med mitt nyeste album begynte for alvor rundt juletider 2011 var ideen å lage en plate som på mange måter skulle være en motsetning til forrige. Hvor den forrige var løs skulle denne være stram, hvor sist var kald skulle denne være varm, hvor forrige var vag skulle denne være klar og hvor inspirasjonen for sist kom mest fra soul og klassisk skulle denne være et stort vått kyss til alle gode låtskrivere som kunne sies å ha operert med minst en fot i popverden. Så etter en god stund, fullstendig innsvøpt i musikken til alt i fra Milton Nascimento’s fantastiske Clube Da Esquina til samarbeidet mellom Jimmy Webb og Glen Campbell begynte sangene jeg lagde å få den formen og feelingen jeg var ute etter.» – Thomas Dybdahl

I tiden som har gått siden forrige gang har Thomas, tillegg til å skrive og innspille sitt nye album, vært aktiv med forskjellige sideprosjekter deriblant filmmusikk i den kritikerroste filmen Eventyrland, samt laget musikk til den svenske filmen Skumringstimen, en filmatisering av Johan Theorins prisbelønte bok med samme navn.  Og når NRK Lydverket i sin aller siste sending skulle oppsummere 10 år på skjermen i slutten av 2012 ble Thomas invitert til å opptre live hvor han gjorde en fantastisk versjon av From Grace fra debutlabumet som kom i 2002.

I februar 2013 spilte Thomas Dybdahl på By:Larm i Oslo for et fullsatt Sentrum Scene til fantastiske anmeldelser hvorpå Dagbladet skrev “Thomas er definitivt tilbake – og i form. Det lover godt foran albumslipp” i sin oppsummering av By:Larms høydepunkter, og VG trillet en femmer for konserten.

Nettside Thomas Dybdahl

 

Thomas Dybdahl har solgt over 400.000 plater, vunnet tre Spellemannspriser og fyllt konsertsaler i både Norge, Europa og Usa – Vi er veldig stolte over å kunne få presentere denne fantastiske artisten til årets Eikerapen Roots Festival! Dybdahl spiller lørdag 2. august kl 20.00