Morten Abel til Eikerapen Roots Festival 2014

Velkommen til nok en utgave av Eikerapen Roots Festival - Sommerens vakreste eventyr! Våre tre første artister er klare og vi er veldig stolte av å kunne presentere Morten Abel, Egil Skram og Andy the Candy som de første i stallen til sommerens festival!
Hjem » RootsNews » Morten Abel til Eikerapen Roots Festival 2014

 

Våre tre første artister er klare og vi er veldig stolte av å kunne presentere Morten Abel, Egil Skram og Andy the Candy som de første i stallen til sommerens festival som går av stabelen 31. juli – 3. august!

Morten Abel

Denne mannen trenger vel knapt noen nærmere introduksjon. Norges eneste virkelige popstjerne er en mann som har klart det få artister klarer i vårt lille land: Å skape popmagi og hitlåter over en årrekke! Gang på gang har han bevist for sitt publikum og norsk musikkpresse at han virkelig fortjener sin status som Norges eneste popkonge!

Fra Mods til The September When til dagens Morten Abel med band har han gang på gang bevist sin enesteående evne til å lage musikk som favner bredt men som og er smart, sofistikert og ikke minst tiltrekker seg lyttere og fans i alle aldersgrupper og alle geografiske kroker av Norge.

I fjor fikk vi oppleve han på flere festivaler rundt om i landet og ikke minst på tv gjennom programmet «Hver gang vi møtes» sammen med bla to av fjordårets Eikerapenartister, Ole Paus og Magnus Grønneberg (CC Cowboys). Her fikk vi en god dose av Abels magiske evne til å fange publikum, både blandt sine egne kollegaer og oss som satt og så på.

Morten Abel er en artist som alltid byr på seg selv, som alltid holder et skyhøyt musikalsk nivå og som alltid leverer fra øverste hylle, både når det gjelder sceneshow, publikumstekke og musikk. Gled dere! Det gjør ihvertfall vi.

Link: Nettside og musikk Morten Abel

Egil Skram

Selv om Egil Skram debuterte i en alder av 38 år, er han er erfaren musiker med nærmere tusen konserter i ryggsekken. Allerede som 17-åring busset han rundt i Agderfylkene med PA-anlegget på slep og spilte på steder han ikke var gammel nok til å komme inn.

Som 23 åring ble han nær drept i en vogntogulykke og legene dømte ham til et liv i rullestol. Men skjebnen ville det annerledes: Femten år senere, hvorav to år i fengsel og tre år på rehab, står han nå fjellstøtt og forteller historier musikknorge ikke har hørt maken til på lenge.
Mange av låtene fra The Lawmen are Coming fungerte som lydspor til dramaserien Hjem som gikk sin seiersgang på Nrk 1 i vinteren 2012/ 2013.

Geir Hovensjø i Østlendingen ga plata en femmer og skrev bl.a «Roots av høy klasse». Firdaposten kastet også terning 5 og mener det er den beste norske countryplata siden Steinar Albrigtsens Alone Too Long (1990). Skram er en stor opplevelse live, og konserten han hadde på musikkbransjetreffet Sørveiv i Kristiansand i november 2013 var en opplevelse av de sjeldne. Kjetil Nordhus, leder av SØRF og mannen bak Sørveiv sa følgende om hans opptreden under festivalen: «Egil Skram var nok den enkeltartisten med mest oppmerksomhet i forkant av Sørveiv. Han valgte i tillegg å legge slippfesten for sin debutplate hos oss. Og da er det jo moro at han med bandet sitt så til de grader leverte under Sørveiv. Ett av mine høydepunkter!»

Andy the Candy

Med sine viser ispedd masse humor og lokale referanser, har Andy the Candy blitt en aldri så liten snakkis i Kristiansand og Vest-Agder. Dette er nok en artist vi oppdaget i høst på Sørveiv og overnevnte festivalsjef Kjetil Nordhus hadde følgende å si om han: «Andy the Candy kom fra sidelinja i fjor høst og bestemte seg for å satse litt mer målrettet på sine underfundige viser med veldig festlige tekster. Det gjorde han lurt i, og det ser ut til at alle som sjekker han ut live liker veldig godt det han holder på med. En humørspreder av de sjeldne!» Andy the Candy har nå utvidet besetningen til fullt band, og er klar for å erobre Eikerapen!

 

Vi gleder oss til å nyte alle tre under årets festival og følg med for flere nyheter!