Steffen Jakobsen

Hjem » RootsNews » Steffen Jakobsen

Steffen Jakobsen, 22-åringen fra Grimstad, tok hele Norge med storm da hans mørke countrystemme kom gjennom TV-ruta på fjordårets «Idol». Et mildt sagt overrasket jurypanel har vel aldri vært så samstemt entusiastiske etter en audition, og insisterte alle på ”bamseklem” etter bl.a. å ha uttalt «Hva har Toby Keith, Nick Cave , Leonard Cohen og Sivert Høyem til felles etter dette? De skjelver alle i buksene, for bass blir etter at Steffen Jakobsen har sunget dette aldri det samme!” (Gunnar Greve Pettersen). Han endte til slutt på en 3. plass i Idol, samtidig ble hans fremførelse av «Your Man» kåret til årets beste «Idol»-øyeblikk.

Steffen Jakobsen synger tradisjonell country og lager også egen musikk. Albumet «My Beginning» ble opprinnelig spilt inn i 2009, men etterspørselen i forbindelse med Idol-deltakelsen ble så stor at det ble gitt ut på nytt. I 2013 gav han ut albumet «Six String Love Affair»

Som tolvåring fikk han til å prøve sin fars gitar for første gang og familien innså straks at han hadde landet i riktig domene. De snudde huset opp ned for å finne gamle countrykassetter og Steffen utviklet raskt en kjærlighet for artister som Wylon Jennings, Merle Haggard og George Jones. De har fortsatt en plass i hjertet hans, selv om han i senere år har blitt inspirert av Josh Turner og Randy Travis, for å nevne noen.

Artistens hjemmeside

Lytteklipp «Six String Love Affair»