Tre artister som garantert vil få frem rockefoten!

Susie & the Spuds, Aaslandbros og Hey Tonight!
Hjem » RootsNews » Tre artister som garantert vil få frem rockefoten!

Susie & the Spuds

Fra de mørkeste kroner av det solfylte Sørland – direkte fra Lillesands eneste rennestein:

Susie & the Spuds ble unnfanget på et nachspiel i Lillesand en gang i slutten av 2011. Ingen husker helt når, eller hvordan, eller hvem som deltok – men alle er omsider blitt enige om at det faktisk må ha skjedd. Nå, snart tre år senere, er nemlig bandet i ferd med å gi ut sitt første album. Debutalbumet slippes sensommeren 2014.

Siden oppstarten har Susie & the Spuds spilt mer enn 100 konserter over hele landet – fra Tromsø i nord til Lindesnes i sør. Bandet fra Lillesand er et utpreget liveband, krydret med humor, lidenskap og en god dose galskap. Musikken kan best karakteriseres som en blanding av folk’ n roll, americana, indie og old time. Bandet har (for enkelhetens skyld) bestemt seg for å kalle musikken sin for spudgrass. Tekstene handler om alt fra brennevin, pistoler og utroskap – til slåsskamper, grunnløs eufori og ikke minst bacon.

Susie & the Spuds er musikalsk i slekt med band som Old Crow Medicine Show, The Avett Brothers, Langhorne Slim, Matthew & the Atlas, Mumford & Sons, Pokey LaFarge, Shovels & Rope und so weiter.

Susie & the Spuds på YouTube

Susie & the Spuds på Facebook

 

Aaslandbros

Erlend Aasland er nok den enkeltmusikeren som har spilt definivt flest konserter på Eikerapen Roots Festival, trakterer alskens instrumenter, og spiller med alt fra Rita Eriksen til Skjelvekommode. Det ingen veit, er at Erlends hjerte banker aller mest for Mannen i svart, Johnny Cash. Med sine genuine Cash-tolkninger har Aaslandbros stadig måttet utvide det geografiske nedslagsfeltet, og i år er det Eikerapen som står for tur.

Som navnet røper har storebror Erlend med seg brødrene Jørgen og Christoffer på henholdsvis gitar og kontrabass, i tillegg til Kenneth Andersen på trommer. Bandet har nemlig lagt seg tett opptil instrumenteringa og lydbildet til Johnny Cash´s eget backingband Tennessee Three. Siden oppstarten i 2008 har Aaslandbros gjort over 130 konserter i hele Norge, fra Senja til Flekkefjord. Siden forrige gang de besøkte Eikerapen har de fylt opp Folken i Stavanger, som tar 650 personer, to ganger, og gitt ut sin første EP sammen med låtskriver og artist Olav Larsen.

Aaslandbros hjemmeside

(foto: Eirik Halvorsen)


Hey Tonight!

“Spel någe kridens!”

“Spel någe kridens!” Kor ofte har me ikkje høyrt ein full fyr som klamrar seg til dama si skrika ut akkurat dette? ”Sjølsagt!” svarar trubaduren med eit smil, fordi han veit at når ”kridens” dukkar opp på repertoaret vil han lett vinna publikum, med allsong og pur feststemning. Men, det er ikkje trubaduren som vinn publikum; det er John Fogerty! Creedence Clearwater Revival var velsigna med ein av tidenes beste låtskrivarar og ein av dei tøffaste rytmeseksjonane musikkhistoria har sett. Få band har laga så sterke spor på så kort tid som CCR gjorde.

Hey Tonight! er ikkje eit «band». Det er eit musikalsk straumdrag – ei rørsle – som set sin byrgskap i å framføra CCR så autentisk, lidenskapleg og ekte som mogleg! Det er eit musikalsk straumdrag som i det dei går på scena, vier heile sin eksistens til å formidla dei fantastiske låtane til Creedence Clearwater Revival. Målet er å gi deg den kjensla du fekk fyrste gong du høyrte Creedence Clearwater Revival.

Hey Tonight på facebook