Bill Booth & Bill «Billy T» Troiani

Hjem » RootsNews » Bill Booth & Bill «Billy T» Troiani

Bill Booth og Bill “Billy T.” Troiani har begge lang musikalsk erfaring i både country-roots og blues musikk i USA så vel som Norge.

Billy Troiani – bassist, vokalist, låtskriver og vinner av den norske Spellemannspris 2010 i kategorien blues for sin siste CDplate med Billy T. Band. Troiani er opprinnlig fra New York, hvor han har spilt i mange år med Tom Russel Band samt med noen av de største navnene innen amerikansk blues og country musikk som feks Lightning Hopkins, Eddie Kirkland og Nancy Griffith. I Norge har Troiani spilt bass med norske store navn som Vidar Busk og Amund Maarud samt mange besøkende amerikanske artister på turné i Norge.

Amerikaneren Bill Booth – vokalist, felespiller, gitarist og låtskriver, er kjent for sin blanding av roots, rock, folk og country musikk. Hans siste og femte CDutgivelse «New Land», hvor han returnerte hjem til USA i norske utvandrerers fotspor, mottok terningkast fem i hele elleve norske aviser. På 80-tallet delte han scene med mange av USAs kjente roots og blues musikere på New York’s Lone Star Cafe. Artister som Levon Helm og Rick Danko fra the Band , Bobby Bare, James Cotton, Willie Nelson og Hank William Jr er bare noen av de. Utenom egne utgivelser og konserter, har Booth også bidratt på et stort antall innspillinger og scener med flere av Norges mest kjente rock og roots artister, bl.a CC Cowboys, Steinar Albrigtsen og Åge Aleksandersen.

Bill Booth har for anledningen med seg gitar og fele og Billy Troiani stiller med sin kontrabass på delt scene for en uforglemmelig kveld med akustisk blues, roots-rock, folk og country – og en god posjon fandenivoldsk New York humor.

Nettside Troiani

Nettside Booth