De fem siste artistene er klare!

Bare Egil Band, Kystfolket, Smalltown Tommy, Emission og Hendrix Experience - og med det er årets program komplett!
Hjem » RootsNews » De fem siste artistene er klare!

Bare Egil Band

Bare Egil Band slo gjennom med et brak i 1996 med debutplata Absolutt ikke. Med singlene Tagging og Sko, og evige suksesser som ArneSpeider’n og Asfalt solgte den raskt til gullplate og har blitt en slags moderne klassiker, som stadig rekrutterer nye fans i alle aldersgrupper. ”Bandet” tok seg en god pause etter dette, men har fra 2007 levert en lang rekke plater med bl.a. plateserien Norge på kryss og tvers vol. 1-3 med lokale sanger skrever til hver konsert bandet spiller. Denne prosessen ble fint fanget på NRKs TV-serie Bare Egil fra 2011, som dokumenterte bandets opptredener land og strand rundt mens Egil lager en ny sang til hvert sted og opplever nokså mye pussige greier.

Bare Egil Band forefinnes i en lang rekke varianter. I utgangspunktet er Bare Egil Band bare Egil med kassegitar, men det hender at han har med seg et fullt backingband, som oftest bestående av hele eller mesteparten av El Cuero. Da skal det egentlig hete «Ikke Bare Bare Egil Band Band», men det hender at de slurver med navnedistinksjonene. Egil har også en meget populær barneforestilling sammen med sin gode venn og kollega Aslag Guttormsgaard under navnet «Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow».

Egil sjøl er også kjent for de brede lag for hyppige opptredener på Brille og Nytt på nytt på TV. Han dukker også av og til opp som skuespiller i ymse sammenhenger, bl.a. i en liten pølsespisende opptreden i Side om side og spiller også i Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Black Debbath og Thulsa Doom.

Gled dere og stålsett dere for galskap, satire og samfunnsrefs av ypperste sort!

Bare Egil Band nettside og musikk

Kystfolket

Kystfolket tar frisk akustisk folkrock ispedd bluegrass, legger til litt norsk  og irsk folkemusikk og med godt pophåndtverk blandes det i ei stor bacalaogryte på ekte nordmørsvis.

Kystfolket har raskt blitt lagt merke til og bandet har gjort en rekke konserter på festivaler og klubber rundt omkring i Norge de siste tre somrene og har blitt en publikumsfavoritt på flere av de store festivalene. Og skal man velge å tro på presse, arrangører og publikum, er bandet i ferd med å seile opp som et av de fremste folkrockbandene i Norge.

«Ja, vi elsker dette bandet» – Henning Hope Rønhovde, konsertanmeldelse, Tidens Krav

“Må si det sitt så ei kule med Kystfolket” – Viggo Randal, festivalsjef Utkantfestivalen

Kystfolket nettside og musikk

Smalltown Tommy

Rockabillybandet fra Trøgstads dype skoger er til stadighet på veien året rundt, klare for å rocke løs! Etter å ha turnert Norge rundt som en trio i flere år har de nå utvidet medlemsmassen til å inkludere en ekstra strengetraktør for å lage ekstra god stemning i lokalet.

Med seg bringer de kontrabass, trommer, gitarer, banjo og ikke minst tonnevis av godt humør for å lage et trivelig rock n` roll kalas med kjente låter fra artister som Elvis Presley, Johnny Cash, Buddy Holly og nøye utplukkede slagere som blir presentert i en særegen rockabillypakke.

I tillegg til å hylle sine gamle helter bringer de også med seg egenskrevet materiale om bygdeliv og hjemlengsel, hjemmebrent, grinende cowboyer, i tillegg til fest og morro.

Smalltown Tommy nettside og musikk

Emission

Emission er et danseband med country og rock på repertoaret og holder seg til musikken på 1970-1990-tallet. De lar seg inspirere av artister som Eric Clapton, Rolling Stones, Delbert McClinton, Mary Chapin Carpenter, Eagles og flere, i tillegg har de også noe egenprodusert materiale. Bandet ble etablert i 2014 og har lokale røtter fra Byremo, Hægebostad og Flekkefjord. Alle musikerne har lang erfaring fra andre band.

Emission er kjent for å ha god kontakt med publikum og skaper alltid god stemning i lokalet!

Bandet består av:

Grethe Stulien Lauen, vokal og tangenter

Øystein Lauen, vokal og gitar

Frode Ro, trommer

Erling Gundersen, bass

Helene Stulien Lauen, vokal og tangenter

Emission facebookside

Hendrix Experience

I 1966 kom det en amerikansk gitarist til London. Under vingene til manager Chas Chandler ble han introdusert for Mitch Mitchell og Noel Redding, og sammen dannet de The Jimi Hendrix Experience. Med sin blanding av blues og psykedelia, skapte de sin egen form for musikk. Jimi Hendrix regnes idag som den viktigste artisten i utviklingen av moderne rock.

I anledningen at det i år er 50 år siden Jimi sjokkerte London og snudde popmusikken på hodet ønsker Henrix Experience å gjenskape de legendariske 1966-konsertene på Eikerapen Roots Festival.

Bandets medlemmer; Grande, Martens & Sæter, har vunnet Spellemannpriser, gitt ut kritikerroste album, samt jobbet med en rekke kjente norske artister.

Eric Clapton er en sentral person i Jimi Hendrix biografi. Clapton inviterte personlig Grande og bandet som oppvarmere for hans konsert på Koengen, Bergen 2008

Bandet:
Kjetil Grande: Fender Stratocaster
Morten Martens: Fender Precision bass
Gunnar Sæter: Batteri

Kom og reis tilbake i tid med oss, og få en autentisk opplevelse i et av musikkhistoriens viktigste kapitler!