Kirkekonsert med Helene Bøksle

Helene Bøksle spiller i Åseral Kyrkje søndag 07. august - En perfekt avslutning på en fin festivalhelg!
Hjem » RootsNews » Kirkekonsert med Helene Bøksle

Helene fikk sitt kommersielle gjennombrudd i 2009, da hun ga ut den kritikerroste juleplaten “Det hev ei rose sprunge”, som solgte til platina. Platen ble spilt inn i Lommedalen kirke, og platen er inspirert av historien om en munk som en iskald desemberdag i 1587 fant en rosenknopp i klosterhagen – en knopp som senere sprang ut i full blomst ved alteret. Platen formidler en sterk tro om at alt er mulig, at ting kan blomstre selv på de kaldeste dager, og at lyset overvinner mørket. “Helene Bøksle kan få is til å smelte. Dette er den beste norske juleplata i år. Kanskje den beste noensinne.” skrev Fædrelandsvennen da juleplaten kom ut.

Et fast innslag i Helenes kalender er hennes juleturnéer. Hvert år siden 2000 har Helene reist land og strand rundt og holdt kirkekonserter – og konsertene hennes er blitt en kjærkommen tradisjon for tusenvis av besøkende. Hennes turnéer har fått strålende kritikker i en rekke aviser, og Helene er opptatt av å skape et gyllent pusterom i en travel julestri.

Helene har i tillegg til egne utgivelser bidratt på en rekke andre plater og musikalske prosjekter; deriblant med Kurt Nilsen, Secret Garden, David Urwitz, Age of Conan (nominert til Hollywood Music Awards), Jens Gundersen og Lomsk, samt på jazzplaten ”Stille, stille vinternatt” som ble Grammy nominert i 2012.
Helene synger også på filmmusikken til Hollywood-produksjonen ”The Mermaid Chair” (2006), og ”Sonjas Sang” på nyinnspillingen av ”Reisen til julestjernen” (2012).

«Jeg har et oppriktig ønske om å nå frem til folks hjerter. Det er rørende når folk forteller om opplevelser de har hatt med musikken min. Det er ikke så viktig hvilket språk man synger på, så lenge man har en musikalsk historie å fortelle» sier Helene.

Videre forteller hun at hun gleder seg til å komme tilbake til Åseral! «Dette fantastiske stedet har så mye å by på. De sitter på en kulturskatt som vi ta vare på» sier hun.

 

Helene Bøksle spiller i Åseral Kyrkje søndag 07. august kl 18.00. Billetter kjøpes i døren eller her

(NB: Merk at denne konserten IKKE er inkludert i festivalpasset til Eikerapen Roots Festival)