Røtter til Amerika

Fra de mørkeste kroker av det solfylte Sørland til bluesens hjemland Usa - Susie & the Spuds og Bill Both & Bill “Billy T.” Troiani er klare for årets festival!
Hjem » RootsNews » Røtter til Amerika

Susie & the Spuds

Spuds, fordi poteter vokser i mørket – i jord og søle. Fordi bladene på potetblomsten er formet som hjerter. Fordi blomsten er rosa, hvit, lilla eller gul. Fordi poteten har sine røtter i Amerika. Fordi poteter passer til alt og er fulle av energi.

Folk ’n roll bandet Susie & the Spuds har spilt sammen siden begynnelsen av 2012. Og har siden den gang spilt hundrevis av konserter over store deler av landet. På veien har de foredlet sitt uttrykk og skrevet masse gode låter. Tolv av disse sangene kom gjennom nåløyet og er med på debutalbumet «Shindig» (utgitt november 2014). Et album som er fylt med både humor og alvor. Laget med lidenskap og krydret med galskap. Her er låter om alt fra hjemmebrent, alkoholiserte hester og pistoler – til kjærlighet og savn.

Albumet har mottatt meget gode kritikker:

«Dette er så spillevende, ekte, energisk og morsomt at det nesten er umulig å stå i mot sjarmen og uttrykket til dette bandet fra Lillesand» (Rune Slyngstad, Fædrelandsvennen – Terningkast 5)

«Veldig, veldig moro» (Øyvind Nyvoll, NRK – 8 av 10 poeng)

Likevel – når alt kommer til alt – så er det på scenen Susie & the Spuds hører hjemme. Potetene fra Lillesand sier selv at det å spille konserter er det gøyeste de gjør. Det vil du garantert tro på når du ser dem live.

Susie & the Spuds spiller en blanding av americana, folk ’n roll og old time. De fem bandmedlemmene trakterer seg imellom en rekke instrumenter, blant annet fele, gitar, banjo, nøkkelharpe, guitjo, kontrabass, mandolin, ukulele, melodika, trekkspill m.m. Bandet er musikalsk i slekt med artister som Old Crow Medicine Show, The Avett Brothers, Mumford & Sons og Matthew & the Atlas.

Bandets nettside og musikk

Booth & Troiani

En kveld med ekte roots og blues fra to amerikanske veteraner.

Bill Booth og Bill “Billy T.” Troiani har begge lang musikalsk erfaring i både country-roots og blues musikk i USA så vel som Norge.

Billy Troiani – bassist, vokalist, låtskriver og vinner av den norske Spellemannspris 2010 i kategorien blues for sin siste CDplate med Billy T. Band. Troiani er opprinnlig fra New York, hvor han har spilt i mange år med Tom Russel Band samt med noen av de største navnene innen amerikansk blues og country musikk som feks Lightning Hopkins, Eddie Kirkland og Nancy Griffith. I Norge har Troiani spilt bass med norske store navn som Vidar Busk og Amund Maarud samt mange besøkende amerikanske artister på turné i Norge.

Amerikaneren Bill Booth – vokalist, felespiller, gitarist og låtskriver, er kjent for sin blanding av roots, rock, folk og country musikk. Hans siste og femte CDutgivelse «New Land», hvor han returnerte hjem til USA i norske utvandrerers fotspor, mottok terningkast fem i hele elleve norske aviser. På 80-tallet delte han scene med mange av USAs kjente roots og blues musikere på New York’s Lone Star Cafe. Artister som Levon Helm og Rick Danko fra the Band , Bobby Bare, James Cotton, Willie Nelson og Hank William Jr er bare noen av de. Utenom egne utgivelser og konserter, har Booth også bidratt på et stort antall innspillinger og scener med flere av Norges mest kjente rock og roots artister, bl.a CC Cowboys, Steinar Albrigtsen og Åge Aleksandersen.

Bill Booth har for anledningen med seg gitar og fele og Billy Troiani stiller med sin kontrabass på delt scene for en uforglemmelig kveld med akustisk blues, roots-rock, folk og country – og en god posjon fandenivoldsk New York humor.

Nettside Troiani

Nettside Booth