Susie & the Spuds

Hjem » RootsNews » Susie & the Spuds

Spuds, fordi poteter vokser i mørket – i jord og søle. Fordi bladene på potetblomsten er formet som hjerter. Fordi blomsten er rosa, hvit, lilla eller gul. Fordi poteten har sine røtter i Amerika. Fordi poteter passer til alt og er fulle av energi.

Folk ’n roll bandet Susie & the Spuds har spilt sammen siden begynnelsen av 2012. Og har siden den gang spilt hundrevis av konserter over store deler av landet. På veien har de foredlet sitt uttrykk og skrevet masse gode låter. Tolv av disse sangene kom gjennom nåløyet og er med på debutalbumet «Shindig» (utgitt november 2014). Et album som er fylt med både humor og alvor. Laget med lidenskap og krydret med galskap. Her er låter om alt fra hjemmebrent, alkoholiserte hester og pistoler – til kjærlighet og savn.

Albumet har mottatt meget gode kritikker:

«Dette er så spill levende, ekte, energisk og morsomt at det nesten er umulig å stå i mot sjarmen og uttrykket til dette bandet fra Lillesand» (Rune Slyngstad, Fædrelandsvennen – Terningkast 5)

«Veldig, veldig moro» (Øyvind Nyvoll, NRK – 8 av 10 poeng)

Likevel – når alt kommer til alt – så er det på scenen Susie & the Spuds hører hjemme. Potetene fra Lillesand sier selv at det å spille konserter er det gøyeste de gjør. Det vil du garantert tro på når du ser dem live.

Susie & the Spuds spiller en blanding av americana, folk ’n roll og old time. De fem bandmedlemmene trakterer seg imellom en rekke instrumenter, blant annet fele, gitar, banjo, nøkkelharpe, guitjo, kontrabass, mandolin, ukulele, melodika, trekkspill m.m. Bandet er musikalsk i slekt med artister som Old Crow Medicine Show, The Avett Brothers, Mumford & Sons og Matthew & the Atlas.

Bandets nettside og musikk