Tre nye artister er klare!

Et aldri så lite påskekinderegg fra oss til dere; Violet Road, Bjøro Håland og Hilde Selvikvåg er klare for Eikerapen Roots Festival 2016
Hjem » RootsNews » Tre nye artister er klare!

Violet Road

Violet Road blir regnet som et av landets absolutt ypperste liveband. Noen av dere fikk kanskje med dere konserten de nettopp hadde på en smekkfull Kick Scene i Kristiansand? Ryktet forteller om en heidundrende musikalsk- og feststemt opplevelse!

Godt hjulpet av radiohits som «Can You Hear The Morning Singing», «Burning Up», «Face of the Moon» og «Good Girls», har de også festet grepet om platekjøperne. Albumet «Back to the Roadshow» ble et av Sony Musics aller mest solgte i 2014.

Det er lett å la seg rive med; Saksofon, mandolin, korpsinstrumenter, korsang og et helvetes godt humør lar seg høre. Alt sammen i en herlig popmusikk-blanding. Der disse gutta dukker opp blir det fest, og det siste året har de blant annet dukket opp hos Lindmo, i Senkveld, med den offisielle låten for NRKs TV-aksjon og som åpningsnummer på Idrettsgallaen.

Vinteren 2015 dro bandet til Ocean Sound på Giske for å spille inn nytt album. Med seg hadde de co-produsent Jonas Lie Theis, miksetekniker Christer Andre Cederberg – og noen selvpålagte regler:

«Vi spiller mange instrumenter, og har nok vært glad i å bruke disse veldig mye. Denne gangen ønsket vi å gjøre produksjonen strammere, og lagde et dogme: alt som spilles på en sang, må tåle å være skikkelig høyt i miksen. Hvis ikke må det bort! Målet var et mer minimalistisk, samtidig sterkere, uttrykk, med unisone temaer som kan synges med på – også når musikken er instrumental», forteller vokalist Kjetil Holmstad-Solberg. Første singel «We are the love» kom 4. september. Albumet har fått tittelen «In Town to Get You». Det er en god beskrivelse på hvordan tilværelsen for fem ulastelig antrukne nordlendinger har artet seg de siste årene: På en nærmest uendelig reise fra by til by, for å vinne stadig nytt publikum.

Violet Road nettside og musikk

Bjøro Håland & Country Snakes

Countrymusikk på absolutt høyeste nivå på Eikerapen Roots Festival i Åseral fredag 5. august med en av Norges gjennom tidene mest folkekjære sanger og hans gamle backingband.

Det er få norske artister som kan vise til et platesalg og en popularitet som Bjøro Håland & Country Snakes. Bjøro alene har solgt i nærheten av 4 millioner plater og sammen med Country Snakes solgt 1 million plater.  De startet samarbeidet så langt tilbake som i 1974 og gjorde kjempesuksess bl.a. i Wembley Arena i London 1980 og 1981 og med påfølgende turne i Skottland. Country Snakes var på sytti-tallet husband i Vidar Lønn-Arnesens populære TV-program «Landhandelen» på NRK. Bjøro har i 30 år og vært trekkplaster på den store Høstfesten i Minot North Dakota, han har turnert Europa og USA og er bl.a.blitt kåret til Europas beste mannlige sanger.

Country Snakes besetning er med Kjell Hjemmen (som var med å starte bandet i 1967), Terje Stensholm og Ansten Josefsen den samme som på 70-og 80-tallet, men ble i 2011 komplettert med Bjøro Hjemmen og Egil Skjelnes. I Åseral har de også med seg brødretrioen CROWTOWN (Remi, Richard og Bjøro Hjemmen) fra Kråkstad.

Bjøro Håland & Country Snakes  sammen med Crowtown gleder seg veldig til å komme til Eikerapen Roots Festival, det er første gangen de opptrer der!

Bjøro Håland nettside og musikk

Hilde Selvikvåg

For første gang står det jærske stjerneskuddet Hilde Selvikvåg (24) på scenen under Eikerapen Roots Festival.

I 2015 debuterte hun med albumet «Slepp meg fri». Albumet ble nominert til Spellemannprisen og fikk blant annet følgende kritikker:

«Hilde Selvikvåg har med sin debut, Slepp meg fri, laget en skikkelig vakker smyger av en plate. Her var det veldig mange fine sanger som fortjener oppmerksomhet.» (Nrk P1)

«Det funker så mye bedre på egen dialekt. Hun har styrke nok i stemmen til å trå til. Det skal hun ikke være redd for, nå som debuten er vel i havn.» (Aftenbladet)

Nå er 24-åringen igjen aktuell med ny musikk, denne gangen i en mer moderne og større innpakning. Hennes nye låt «Karusell» ble utgitt i februar 2016 og har fått stor oppmerksomhet med A-listing på NRK P1 og C-listing på NRK P3. På Eikerapen Roots spiller hun og musikerne i Ellings hage. Her vil du oppleve alt fra fengende rytmer, deilige melodier til nære tekster på jærdialekt.

Hilde Selvikvåg nettside og musikk