Hans Erik «Hank» Dyvik Huseby

Hjem » RootsNews » Hans Erik «Hank» Dyvik Huseby

På Låven under årets Festival kommer denne opptreden til å gi mange inntrykk. Gleder oss!

Som karismatisk vokalist i Turbonegro ble Hank von Hell et særegent ikon på rockescenen og kjent langt utover landets grenser.
Han er et multitalent med mange strenger å spille på. Ved siden av å være en stor stemme, fører han en årvåken og til tider skarp penn som samfunnsbetrakter og kritiker. Han er forfatter, foredragsholder og en attraktiv skuespiller på film og teater.

Tiden etter Turbonegro har gjort Hans-Erik til en særdeles allsidig og folkekjær artist. Mange sperret øynene opp da han entret scenen som hovedrolleinnehaver i musicalen Jesus Christ Superstar på Det Norske Teater.
Et jublende kritikerkorps kunne fastslå at den kontroversielle rockeren var langt mer enn punkrock, sminke og kaos.
Han ble nordmannen som gjorde hovedrollen i den svenske suksessfilmen om Cornelis Vreeswijk. Så troverdig at han for alltid vil ha en plass i svenskenes hjerter.
Han tolket Vreeswijks sanger på plate og turnerte Norge og Sverige for fulle hus i etterkant av filmen.

Han har oversatt Johnny Cash til norsk og turnert landets kulturhus, besøkt fengsler og gitt tekstene til The Man in Black ny aktualitet.

Han har vært dommer i Idol, kokkelert i Masterchef, vært talsmann for de svake og utstøtte, brettet ut sitt turbulendte liv med stor troverdighet og holdt engasjerende foredrag for mange av Norges største virksomheter. Håvard Rem har skrevet biografien «HANK», om artisten og mennesket Hans-Erik Dyvik Husby.

Høsten 2015 gjorde han rollen som Ole Bramsrud i musikalen Selskapsresan i Malmø. En kjempesuksess som i 2016 oppføres i bl.a Stockholm.

Hans-Erik Dyvik Husby er også kjent for sin matglede. Han har utgitt to grillbøker, lansert sin egen grillmat-serie «Hank ́s» og vært grillmester på utallige events.