Første helgen i august
Siste Nyheter

Siste Nyheter

Følg oss på Fjesbok

Eikerapen og Åseral gleder seg stort til å få Gunslingers på hovedscenen igjen.

I 2018 hadde Gunslingers 10 årsjubilem. Dei har holdt fleire hundre konsertar rundt omkring, på alt frå små hotell, samfunnshus og dei siste åra headliner på mange av landets største festivalar. Gunslingers har på desse åra danna eit veldig godt samspel mellom musikarane og med sitt høge energinivå på konsertane skapar bandet ein uforklarlig kjemi og stemning mellom publikum og band. Musikken fungerar for alle aldrar og i alle kretsar, og dei fyller dei største konsertscenanane i byane til store idrettshallar i bygdenorge. Våren 2018 ga Gunslingers ut Albumet Hardanger og etter denne har dei daglig over 40 tusen streams samt over 100 tusen månedlige lyttarar på spotify.

Bergens Tidene Anmelelse konsert USF Verftet 2018
Gøy på landet – midt i byen. Konsert/country Gunslingers/ Rotlaus Røkeriet, USF Det ble en kveld det virkelig var grunn til å svinge med cowboyhatten.
En kveld der selv en kynisk kultursnobb av en anmelder storkoste seg på Veftet i selskap med Gunslingers, Rotlaus og 1300 elleville countryfans.
Vi snakker tross alt om country – populærmusikkens pariakaste. En tanke mer kredibelt enn svenske danseband og trekkspillmusikk, men ikke særlig mye. Utskjelt og hatet – ikke minst i urbane strøk. Ekte landsens fjøscountry på godt og vondt. Telecaster-gitar og pedal steel. Real Nashville. Ikke det moteriktige slaget fra Austin som kalles americana og som for lengst er godtatt av urbane hipstere.
Hovedattraksjonen Gunslingers har sin opprinnelse fra Tørvikbygd i Hardanger, men populariteten har etter hvert nådd langt forbi både Norheimsund og Øystese. Et raskt søk i Bergens Tidendes arkiver viser likevel null treff på bandet. Til tross for at gruppen har eksistert i ti år, spiller på de største countryfestivalene og etter hvert selger ut store haller resten av året.

Et halvt dusin album har Gunslingers utgitt disse årene, og den mest populære låten «32-18» har for lengst passert 4 millioner treff på Spotify.

Nå blir ofte countrysjangeren regnet som gamlismusikk. Desto mer overraskende derfor at publikum i Røkeriet denne kvelden i all hovedsak besto av folk mellom 20 og 30. Konserten hadde dessuten vært utsolgt i lang tid. Til tross for at den kolliderte med et tilsvarende arrangement i Framohallen i Fyllingsdalen der Vassendgutane og Ausekarane sto på scenen.

At Gunslingers er et heidundrende bra band er derimot udiskutabelt. Her var det bånn gass og nærkontakt med publikum fra første stund. Et publikum som tilsynelatende kunne teksten på hver eneste sang på rams. Og sang uoppfordret med av full hals. Folkelig må det absolutt kalles. Enten det handlet om hiakktreff på Osterøy, fulle sjømenn eller vanskelige kvinnfolk. Men refrenger som «Viagra, biff og bearnéssaus, konjakk og countrymusikk» aspirerer vel knapt til noen Nobelpris i litteratur.
Frontfigur og tekstforfatter Frode Måkestad hadde salen i sin hule hånd fra første stund. Kanskje enda mer imponerende var duoen på elgitar og pedal steel, Jan Ove Johansen og Dan Mikal Ripe Frøystad. Virkelig virtuose kunstnere på instrumentene sine.

Til gjengjeld var det fullt øs da Gunslingers kom tilbake og avsluttet det hele. Greide til og med å få med noen riff fra AC/DCs «Thunderstruck» helt på tampen.

Bandet består av:
Frode Måkestad – vokal, akk.gitar
Frode Andreassen – trommer
Jostein Fonnes – bass
Dan Mikal Ripe Frøystad – pedal steel, kor
Jan Ove Johansen – el.gitar, kor