Første helgen i august
Siste Nyheter
Følg oss på Fjesbok

Om festivalen

Eikerapen Roots Festival er en historie om hvordan det umulige kan bli mulig. For hvem ville trodd at det gikk an å skape en av landsdelens mest omtalte musikkfestivaler, i ei lita avsidesliggende grend med bare sju fastboende?

Ut i fra en tradisjonell tankegang må Eikerapen være et av de verst tenkelige stedene å starte en musikkfestival. Når festivalen startet i 2004 var det så godt som ingen som hadde hørt om stedet. Det er langt til nærmeste by og hele grenda er mer eller mindre på skrå.

Men ved hjelp av pågangsmot, dugnadsånd, kreativ galskap og evnen til å se muligheter der andre ser hindringer, har Eikerapen Roots Festival greid å skape en festivalopplevelse som har vakt nasjonal såvel som internasjonal oppsikt.

Når du omskaper ei lita bygd med bare sju innbyggere til en yrende festivallandsby med noen tusen gjester, sier det seg selv at det blir en intim stemning.

Festivalen foregår på flere scener fra torsdag til og med lørdag den første uka i august. I tillegg til musikk tilbys verdens skråeste festivalcamp, elgsuppe, Eikewrap med elgkjøtt, lappekaker stekt på bål og mye mer som til sammen skaper en festivalopplevelse i særklasse.

Noe av det som kjennetegner festivalen er at vi sier ja takk begge deler og gir publikum både sjansen til å oppleve en ekte bygdefest og å oppdage ny og spennende musikk i unike omgivelser. Hos oss vil du derfor finne både den folkelige, den spesielle og den nye musikken.